Terugblik

Engelstalig evenement
SPUI25 in spe
25 02 21
Roofkunst in Nederland
Sporen van kolonialisme

Roofkunst is een belangrijk vraagstuk waar de afgelopen decennia (inter)nationaal steeds meer aandacht naar uitgaat. In Nederland adviseerde een onafhankelijke adviescommissie vorig jaar minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de staat van roofkunst in Nederland. Hoe nu verder?

Datum
Donderdag 25 feb 2021 20:00 uur
Locatie
Online
15 12 20
Tussen commodificatie en ‘common’-ificatie
Wonen in de stad

De Gemeente Amsterdam is een aantal jaar geleden een beleidsweg ingeslagen om meer wooncoöperaties te steunen. Waar deze woonvorm in omringende landen als Duitsland met succes is gematerialiseerd, lijkt dat hier nog een ander verhaal. Lang niet iedereen kan op eigen kracht een kavel bemachtigen; zijn de ‘commons’ wel van iedereen?

Datum
Dinsdag 15 dec 2020 20:00 uur
Locatie
Online
24 11 20
De ontmenselijking van daklozen en drugsgebruikers

Dakloze mensen en drugsgebruikers worden in het dagelijks leven vaak ontmenselijkt. Ze worden genegeerd of krijgen te horen dat zij hun situatie of verslaving hebben ‘verdiend’. De negatieve effecten hiervan zijn immens. Jongerenredactie SPUI25 in Spe onderzoekt (onbewuste) patronen van ontmenselijking en hoe deze te transformeren.

Datum
Dinsdag 24 nov 2020 20:00 uur
Locatie
Online
12 10 20
Op weg naar een transparante voedselketen
Moreel consumentisme

Hebben onze keuzes in de supermarkt daadwerkelijk invloed op de wereld om ons heen? Zo ja, hoe komen we dan tot een morele keuze? En waar draait moreel consumentisme eigenlijk om: doen we daadwerkelijk iets goeds voor ‘een ander’ of komt het in wezen neer op een cultivering van onze eigenwaarde?

Datum
Maandag 12 okt 2020 20:00 uur
Locatie
Online
10 12 19
SPUI25 in Spe
Samenleven met het niet-menselijke

Er wordt steeds meer ontdekt over de intelligentie en communicatie van dieren, dingen en natuur. Deze avond gaan we een stap verder en stellen de vraag wat de consequenties zijn voor recht, politiek en beleid als we deze nieuwe wetenschappelijke inzichten serieus nemen.

Datum
Dinsdag 10 dec 2019 20:00 uur
Locatie
Online