max porter.jpg2

Max Porter in gesprek met Alma Mathijsen

In dit programma gaat de veelbekroonde Britse auteur Max Porter in gesprek met Alma Mathijsen over zijn nieuwe roman ‘Lanny’ en het schrijverschap.

Let op: de voertaal van dit programma is Engels. 

Max Porter brak met zijn debuut Verdriet is het ding met veren meteen door bij een groot, internationaal publiek. In Nederland ontving hij de Europese Literatuurprijs 2017. In zijn nieuwe roman Lanny lezen we over een klein dorpje net buiten Londen dat niet veel verschilt van andere. Daar is het alledaagse bestaan een mengeling van huiselijkheid en fantasie. Het dorp behoort toe aan de mensen die er nu wonen en aan de mensen die er de afgelopen eeuwen hebben gewoond. Porter zal over zijn nieuwste werk vertellen en gaat met schrijfster Alma Mathijsen op het podium van SPUI25 in gesprek.

Over de sprekers

Max Porter werkt in de uitgeefwereld. Hij woont in Londen met zijn vrouw en kinderen. Verdriet is het ding met veren is zijn debuut. Het werd genomineerd voor de Goldsmiths Prize, The Guardian First Book Award en de Dylan Thomas Prize.

Alma Mathijsen studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Creative Writing in New York. Van haar hand verschenen zes toneelstukken, een verhalenbundel en twee romans. Mathijsen schrijft essays voor NRC Handelsblad. In september 2017 verscheen bij De Bezige Bij Vergeet de meisjes, een onheilspellende roman over twee vrouwen die besluiten zich aan de wereld te onttrekken.