Dingen die je hoop geven met Haemin Sunim

Deze november verschijnt het langverwachte nieuwe boek van de wereldberoemde boeddhistische monnik Haemin Sunim: Dingen die je hoop geven. In dit werk deelt hij wijsheden om moeilijke tijden te doorstaan en leren accepteren. Hij gaat over zijn oeuvre en leven in gesprek met Mischa Blok.

Koop hier je ticket.

In zijn werk geeft de monnik Haemin Sunim een moderne draai aan het boeddhisme. Na zijn debuut Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, verkent Sunim in zijn nieuwe boek hoe om te gaan met tegenslagen. Of het nu gaat om het kwijtraken van een baan, het beëindigen van een relatie, het krijgen van een nare diagnose of een andere onverwachte tegenvaller, het leven verloopt niet altijd zoals we willen. Met Dingen die je hoop geven biedt Haemin Sunim troost en wijsheden om moeilijke tijden mee door te komen.

Over de sprekers

Haemin Sunim is een boeddhistische monnik die voor zijn studie naar Amerika verhuisde. Daar studeerde hij aan Berkeley, Harvard en Princeton en doceerde Aziatische religies aan Hampshire College. Inmiddels woont hij weer in Zuid-Korea en is hij uitgegroeid tot een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.

Mischa Blok (moderator) is een Nederlands radiopresentator, schrijver, verslaggever en documentairemaker. Voor NPO1 presenteert ze Miss Podcast, VINK en Liefdeslessen. Eerder werkte ze onder meer bij Radar Radio, EenVandaag, Tussen Droom en Daad en BNR Nieuwsradio.

Gerelateerde programma’s
13 06 24
‘Sta op en herinner jezelf’
Het vrouwelijke personage als mens

In Moeders.Heiligen, de debuutroman van Dieuwertje Mertens, maken we kennis met vijf vrouwen die elk op eigen wijze geklonken zijn aan mythes en moederschap. Kunnen zij  ontsnappen aan de verhalen die hen hebben gevormd? Wat vertellen Mercedes, Maria, Marian, Clémence en Graziella ons over ‘het vrouwelijke personage’ anno 2024? Hoe is het met haar vrijheid gesteld? Dieuwertje Mertens, Marja Pruis en Simone Atangana Bekono gaan onder leiding van Joyce Roodnat in gesprek.

Datum
Donderdag 13 jun 2024 17:00 uur
Locatie
SPUI25
12 06 24
Objective Data? The Ways That Gender Bias Can Enter the Data Pipeline

Data is not objective. In this event, we discuss how gender bias infiltrates the data pipeline, shaping the algorithmic outputs encountered in everyday experiences.

Datum
Woensdag 12 jun 2024 17:00 uur
Locatie
SPUI25
04 06 24
Woorden willen losjes leven. Virginia Woolf en schrijverschap

Hoe moet een schrijver zich verhouden tot de politiek en de grote maatschappelijke vraagstukken van haar tijd? In het net verschenen Woorden willen losjes leven. Essays over schrijverschap reflecteert Virginia Woolf op haar eigen schrijverschap en dat van haar tijdgenoten. Vanavond gaan we in gesprek over de schrijver Woolf, en over schrijven en vertalen anno 2024.

Datum
Dinsdag 4 jun 2024 20:00 uur
Locatie
SPUI25