Het Parool

Het Parool, mediapartner van SPUI25, is een Nederlands dagblad dat ‘kritisch en goed gehumeurd’ vanuit Amsterdam naar de rest van de wereld kijkt. Het is een nieuwsbron voor Amsterdammers en iedereen met belangstelling voor Amsterdam.

De eerste uitgave verscheen op 10 februari 1941 als verzetskrant met het  aangehouden motto ‘vrij onverveerd’. December 2020 werd de krant voor de tweede keer uitgeroepen tot European Newspaper of the Year, beste nationale krant van Europa. De afgelopen jaren is de krant eveneens tweemaal bekroond als beste regionale krant van de Europa en zij werd twee keer uitgeroepen tot de mooiste krant van de wereld.

In de programmareeks Déjà vu onderzoeken SPUI25, Het Parool en Ons Amsterdam vier keer per jaar de actualiteit van Amsterdam door naar het verleden te kijken. Met de literaire talkshow Letteren Live, die we in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds maken, geven we uitgebreid het podium aan schrijvers, vertalers en mooie boeken. Daarnaast maken we losse programma’s die aansluiten bij de actualiteit, zoals ‘Een prettig gesprek. 15 jaar na de moord op Theo van Gogh’ waarop we met bekenden van Theo van Gogh terugblikten op diens leven en werk.

partner content