Steun ons

Geven om de verbinding tussen wetenschap en cultuur

SPUI25 organiseert per jaar bijna 300 gratis toegankelijke publieksprogramma’s die verbinden, verrassen en verrijken. Al meer dan 16 jaar ontsluiten wij zo de schatkamers van de wetenschap en de cultuur. Daarbij verbinden we waar mogelijk het academische met het culturele, en andersom. Onze programma’s zijn gratis, en dat willen we zo houden. Daarvoor hebben wij financiële steun nodig. Je schenking komt ten goede aan literaire, muzikale, theatrale, visuele en anderszins creatieve bijdragen op het podium van SPUI25.

Wij zijn blij met elke gift!

Doneer hier

Geef creatief talent een podium – word Staëlgenoot

We hebben het Staëlgenootschap in het leven geroepen voor mensen die ons structureel willen steunen. Als lid van dit genootschap schenk je jaarlijks (minimaal) 500 euro voor een periode van vijf jaar – dit is fiscaal de meest voordelige constructie. Je wordt lid van een exclusief genootschap van betrokken donateurs van SPUI25 én je geeft creatief talent een podium! Ten minste twee keer per jaar organiseren we een exclusieve bijeenkomst voor de Staëlgenoten. Voor meer informatie over dit illustere genootschap, neem contact op met Barbara Coolen via b.coolen@uva.nl

Madame de Staël

Germaine de Staël (1766-1817) was een vooruitstrevende Frans-Zwitserse schrijver, essayist en filosoof die invloedrijke literaire salons bestierde in Parijs en het Zwitserse Coppet. Zij bracht de crème de la crème van de Europese schrijvers, denkers en politici samen om te debatteren over literatuur, politiek, kunst en samenleving. Zo bevorderde zij het intellectuele debat op het snijvlak van wetenschap, kunst en samenleving. SPUI25 ziet in haar een lichtend voorbeeld.

Het Madame de Staëlfonds is ondergebracht bij het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF), het steunfonds voor de Universiteit van Amsterdam.