SPUI25 in Spe

Jongerenredactie

SPUI25 in Spe fungeert sinds 2013 als platform voor bevlogen, breed geïnteresseerd en jong academisch-cultureel programmeertalent. Deze jongerenredactie bestaat uit geëngageerde twintigers met uiteenlopende achtergronden en disciplines. Jongeren met scherpe analyses, die weten wat er onder jongvolwassenen speelt en niet bang zijn om te presenteren, te experimenteren en debatten te leiden.

SPUI25 in Spe is in het voorjaar van 2013 in het leven geroepen met als doel om studenten met een passie voor het organiseren van academisch-culturele bijeenkomsten de kans te geven bij te dragen aan de programmering van SPUI25. Op die manier kunnen zij ervaring opdoen met het bedenken, organiseren en modereren van debatten.

De huidige leden van SPUI25 in Spe zijn:

Nugah Shrestha

Nugah Shrestha (1994)

Na mijn BSc in Sociale Geografie & Planologie behaald te hebben aan de UvA, ben ik op dit moment bezig met een Research Master in Urban and Economic Geography aan de Universiteit Utrecht. Voor mijn Master-scriptie zal ik afreizen naar New Delhi, om onderzoek te doen naar ongelijkheden in stedelijke mobiliteit. Ik zal daar een intersectionele benadering nemen, die onderkent hoe meerdere vormen van sociale stratificatie (zoals klasse, geslacht, leeftijd en handicap) elkaar kruisen om stedelijke mobiliteits-ongelijkheden voor gemarginaliseerde groepen creëren.  Daarnaast probeer ik binnen Nederland de positie van mensen van kleur te verbeteren, door mensen bewust te maken over de ongelijkheden binnen onze samenleving en jongeren te motiveren om politiek en maatschappelijk actief te worden (@politieke_jongeren op Instagram). Als freelance journalist heb ik ook een aantal artikelen geschreven voor Vrij Nederland en OneWorld. 

Monet Twisk

Monet Twisk (1996)

Sinds 2016 studeer ik viool bij Kees Koelmans aan het conservatorium van Amsterdam. Ik speel muziek van Bach tot Strawinsky, van Beethoven tot van Yperen, maar het meest houd ik van Mozart. Deze muziek voer ik uit in allerlei ensembles en grote symfonieorkesten. Hockeyen doe ik al jaren met veel plezier en naast mooie muziek luister ik ook graag naar de VPRO interviews van Ischa Meijer. Sporadisch volg ik wiskundevakken aan de UvA.

Binkie Bloemheuvel

Binkie Bloemheuvel (1992)

In 2017 haalde ik, na een bachelor kunstgeschiedenis te hebben gevolgd, een researchmaster Art Studies; beide aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in kunst uit de jaren zestig en zeventig: performance kunst, minimal art en conceptuele kunst. Ik onderzocht deze stromingen vanuit sociaalhistorisch perspectief en combineerde archiefonderzoek met de methodiek van oral history.
Sinds 2018 werk ik als freelance kunsthistoricus, onderzoeker en curator. Het is mijn missie kunsthistorisch onderzoek toegankelijk te maken voor een groter publiek door zowel de ‘kunst van het kijken’ - de visuele kant van onderzoek - als diepgaand archiefonderzoek op een verhalende manier tot leven te brengen. SPUI25 in spe daagt me uit om verder te kijken dan mijn eigen discipline. Ik streef daarbij telkens naar een programma dat zowel inhoudelijk, als toegankelijk is. In mijn vrije tijd struin ik rommelmarkten af, probeer ik als stedeling groene vingers te krijgen in mijn moestuin, en maak ik graag lange wandelingen door de stad.

-

Thomas van der Veen (1993) 

Ik zie mezelf het meeste als socioloog, maar hou me tegenwoordig vooral bezig met programmeren. Aan de UvA studeerde ik Bèta-gamma en koos daarbinnen voor de major sociologie. Dat heb ik uitgebreid met een minor programmeren en een aantal vakken van internationale betrekkingen. Als gevolg volg ik nu in Leiden de master International Studies en in Amsterdam Computational Science - een studie die zich richt op het modelleren van complexe systemen. SPUI25 in spe stelt me in staat niet alleen van bovenaf naar die systemen te kijken, maar ook de betekenis en beleving ervan te kunnen onderzoeken.

Iris van der Werff

Iris van der Werff (1994)

Ik heb mijn bachelor in Literary and Cultural Analysis en werk nu bij Power of Art House, een platform voor geëngageerde kunst in Amsterdam. Ik ben part-time kunstenaar onder de naam Iris Mathilde (@irismathilde op Instagram) en maak dan ook de banners en posters voor SPUI25 in Spe evenementen. De komende jaren wil ik me bezig houden met hoe historische kennis op een accurate maar creatieve manier kan worden gecommuniceerd aan een publiek en ga daarom de master Publieksgeschiedenis aan de de Universiteit van Amsterdam volgen. 

Adelheid van Luipen

Adelheid van Luipen (1993)

Na een bachelor rechten en kunstgeschiedenis, ben ik rechtsfilosofie gaan studeren. Dat was voor mij een mooie combinatie tussen filosofie, vragen achter het positieve recht en mijn liefde voor schrijven. Daarnaast heb ik een grote interesse in filosofische vragen over onze relatie tot natuur en ben ik gefascineerd door het Wood Wide Web. In mijn vrije tijd slenter ik graag door het bos of de stad, gebruik ik mijn Cinevillepas zo veel mogelijk en zit ik in een sporadisch actieve leesclub.

Yvon de Vries

Yvon de Vries (1992)

Ik heb een BSc Psychobiologie aan de UvA afgerond en daaropvolgend als onderzoeksassistent gewerkt op de afdeling verslavingszorg van het AMC-ziekenhuis. Maar aangezien mijn interessegebied veel breder is, heb ik vervolgens een andere richting gekozen. Op dit moment volg ik twee masters aan de VU:  MSc Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health & Life Sciences en MA Filosofie van Cultuur en Bestuur. Ik ben er van overtuigd dat zo ongeveer elk onderwerp interessant kan worden als de juiste vragen worden gesteld. Om die reden is SPUI25 voor mij het uitgelezen platform om mijn ei kwijt te kunnen.

Boaz Groenendaal

Boaz Groenendaal (1997)

Ik heb mijn BA behaald in Literary Studies & Cultural Analysis. Wat mij het meest interesseerde tijdens mijn studie was het interdisciplinaire denken binnen de opleiding en hoe academische denkpatronen met de tijd veranderen. Mijn onderzoek bestond grotendeels uit het bestuderen van moderne literatuur en films om te laten zien hoe de universiteit ook plaats heeft gemaakt voor populaire cultuur als studieonderwerp en wat deze vorm van cultuur zegt over de tijd waarin we leven. Het liefst ben ik te vinden met een boek in de ene hand en een kop koffie in de ander. 

Alumni van SPUI25 in Spe zijn:

Jochem Kootstra, Sjors Roeters, Charley Boerman, Ola Plonska, Floor Hogeboom, Ernée Derckx, Ramon Creyghton, Abel Jansma, Jetske Brouwer, Piter Pals, Niek Bollemeijer, Philip Stein, Bram van Vulpen, Laura Burgers, Hugo van Dam, Suze Govers, Eva Meesterberends, Kayleigh van Oorschot, Jesse Rutters en Gertjan Wijburg.

Gepubliceerd door  Spui25

23 augustus 2019