SPUI25 in Spe

Jongerenredactie

SPUI25 in Spe fungeert sinds 2013 als platform voor bevlogen, breed geïnteresseerd en jong academisch-cultureel programmeertalent. Deze jongerenredactie bestaat uit zes geëngageerde twintigers met uiteenlopende achtergronden en disciplines. Jongeren met scherpe analyses, die weten wat er onder jongvolwassenen speelt en niet bang zijn om te presenteren, te experimenteren en debatten te leiden.

SPUI25 in Spe is in het voorjaar van 2013 in het leven geroepen met als doel om studenten met een passie voor het organiseren van academisch-culturele bijeenkomsten de kans te geven bij te dragen aan de programmering van SPUI25. Op die manier kunnen zij ervaring opdoen met het bedenken, organiseren en modereren van debatten.

 

-

De huidige leden van SPUI25 in Spe zijn:

Jochem Kootstra (1989)
Ik heb mijn MSc behaald in Cultural & Social Anthropology aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarin deed ik etnografisch onderzoek naar de intersectie tussen posthumanistische engineers en kunstenaars in Amerika. Interdisciplinariteit en relationaliteit met technologie staan centraal in mijn werk, maar ook in mijn dagelijks leven: koken en coderen, eten en traden, sporten en podcasts, films en bijslapen.

 

-

Sjors Roeters (1991)
Na een BA Europese studies aan de UvA en een MA Literary studies in Leiden ben ik voor mijn tweede MA weer terug bij Europese studies. Maar nieuwe, creatieve, radicale, wereld veranderende ideeën komen niet alleen voort uit academische interdisciplinariteit, maar juist uit de vervlechting, kruisbestuiving, verbinding van verschillende ook niet-academische denk categorieën en uitingsvormen van denken als kunst en wetenschap, poëzie en natuurkunde, muziek en economie. De wereld van het denken eindigt niet bij de muren van de universiteit - daar begint het pas.

 

-

Charley Boerman (1992)
Aan University College Maastricht studeerde ik filosofie en cultuurwetenschappen en ik hoop binnenkort de rMA Cultural Analysis aan de UvA af te maken. Ik onderzoek trauma, spel en fantasie in documentaires die zich niet aan de (ongeschreven) regels van hun genre houden en buiten de lijntjes kleuren. Daarnaast herkijk ik graag de Sopranos, doe ik wel eens een dansje en probeer ik mijn Cinevillepas optimaal te gebruiken.

 

-

Ola Plonska (1992)
In 2017 studeerde ik af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en behaalde ik mijn Master in sociale en culturele antropologie. Hiervoor heb ik een visueel/etnografisch onderzoek uitgevoerd in Cuba. Op dit moment doe ik onderzoek naar hoe de veerkracht van een stad versterkt kan worden in tijden van crisis door middel van duurzame, lokale en innovatieve voedsel initiatieven in Rotterdam. Hoewel ik geïnspireerd raak door de mens/natuur relatie in een urbane omgeving, houd ik mij graag bezig met een breed spectrum aan sociale, culturele en politieke vraagstukken.

 

Floor Hoogeboom (1993)
Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde ik de bachelors Communicatiewetenschappen en Geschiedenis, waarbij ik probeerde geschiedenis aantrekkelijk te maken voor een groot publiek. Dit deed ik onder andere tijdens een stage in Berlijn en bij het bedrijf Oud Wasgoed. In september 2017 ben ik begonnen aan de Onderzoeksmaster Geschiedenis, waarbij ik me focus op psychologische aspecten van oorlog. Ook schrijf ik sinds kort voor Folia. Ik gebruik mijn museumjaarkaart veel te weinig, ben drie keer te week in de sportschool te vinden, eet graag chocolade als ik een boek lees en hou van lachen, zoals je ziet.

 

-

Thomas van der Veen (1993)
Ik zie mezelf het meeste als socioloog, maar hou me tegenwoordig vooral bezig met programmeren. Aan de UvA studeerde ik Bèta-gamma en koos daarbinnen voor de major sociologie. Dat heb ik uitgebreid met een minor programmeren en een aantal vakken van internationale betrekkingen. Als gevolg volg ik nu in Leiden de master International Studies en in Amsterdam Computational Science - een studie die zich richt op het modelleren van complexe systemen. SPUI25 in spe stelt me in staat niet alleen van bovenaf naar die systemen te kijken, maar ook de betekenis en beleving ervan te kunnen onderzoeken.
 

Alumni van SPUI25 in Spe zijn:

Ernée Derckx, Ramon Creyghton, Abel Jansma, Jetske Brouwer, Piter Pals, Niek Bollemeijer, Philip Stein, Bram van Vulpen, Laura Burgers, Hugo van Dam, Suze Govers, Eva Meesterberends, Kayleigh van Oorschot, Jesse Rutters en Gertjan Wijburg.

 

Gepubliceerd door  Spui25

5 juli 2018