Stilte_A
SPUI25 Jaaropening

Stilte. Spreken is zilver, zwijgen is goud?

Vanaf afgelopen maart dwong Covid-19 het openbare leven tot stilstand. Die pas op de plaats was onheilspellend – maar was dat niet alleen. De stilstand, de stilte van dit voorjaar had ook iets guls. Met Eva Meijer en Ellen Deckwitz exploreren we deze avond de potenties van stilte. Moderatie: Abdelkader Benali.

De stilte bood ruimte om te luisteren; we konden de betekenis wegen van wat níet werd gezegd. Daarnaast kwam het voorjaar met grote maatschappelijke ontwikkelingen. Daarin klonken sommige stemmen, bekende en minder bekende, helderder dan ooit. Wie mag er in onze maatschappij eigenlijk zijn stem laten horen? Wat doen we precies als we spreken en zwijgen? En: wanneer zouden we moeten spreken of juist zwijgen?

Deze avond beschouwen we tijdens de opening van het nieuwe seizoen van SPUI25 in de Aula van de Universiteit van Amsterdam de krachten en gevaren van spreken en zwijgen.

Gerelateerde programma’s
20 09 19
SPUI25-lezing met Katie Roiphe
Disappointing the Feminists

Op 20 september geeft de Amerikaanse schrijfster Katie Roiphe in de Aula de jaarlijkse SPUI25-lezing. Daarna wordt zij geïnterviewd door schrijfster Niña Weijers.

Datum
Vrijdag 20 sep 2019 20:00 uur
Locatie
Aula