Lancering Plaf Magazine editie 2

Keuzevrijheid in een neoliberale samenleving

Plaf Magazine is opgezet door een groep filosofiestudenten die de academische praktijk zowel toegankelijker wil maken voor studenten filosofie als behapbaarder poogt voor te schotelen aan geïnteresseerden zonder filosofische scholing. Zij lanceert nu haar tweede editie, die in het teken staat van het thema ‘keuzevrijheid’.

Hoe vrij zijn de keuzes die wij maken? In hoeverre worden wij geleid door de keuzes van de ander? Hoe bestuurbaar zijn wij? Van abstracte kwesties door naar een concrete: op welke wijze dienen wij vorm te geven aan drugsbeleid? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de lancering van de tweede editie van Plaf Magazine. Drie van de sprekers zien hun paper gepubliceerd in deze uitgave. Zij zijn studenten filosofie die hun papers hebben weten te redden van de la waarin zij anders waren verstoft. De avond wordt ingeleid door hoofdredacteur Daan Wierdsma.

Over de sprekers

Daan Wierdsma studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en is de hoofdredacteur van Plaf Magazine.

Casper Verstegen is student filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij spreekt over de wijze waarop het subject door de economie wordt vormgegeven.

Lior Grinman studeert filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en spreekt over de theorie van zogeheten ‘nudges’.

Toine van Mourik studeert filosofie aan de Erasmus Universiteit en richt zijn pijlen op de uitersten van het debat rondom drugsbeleid.

Jan Overwijk is promovendus in de sociale filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en redacteur van het tijdschrift Krisis. Hij zal het hebben over de keuzevrijheid die ons politieke systeem verschaft.

Iris Kater (moderator) is studente filosofie aan de UvA en maakt deel uit van de redactie van Plaf Magazine.