20200206_hetfranseseizoen
Foto door slon_dot_pics via Pexels
Het Franse Seizoen

Christophe Barbier

Olivier Barrot zal dit nieuwe seizoen schrijvers van verschillende genres ontmoeten en zo de literaire stand van zaken in Frankrijk belichten die het culturele Frankrijk anno nu weerspiegelen. De lezingen worden samengesteld en gepresenteerd door Olivier Barrot, in samenwerking met het Institut français des Pays-Bas, Athenaeum Boekhandel en SPUI25.

Let op! De voertaal van dit programma is in het Frans. 

Over de spreker

Christophe Barbier, afgestudeerd aan de prestigieuze Ecole Normale Supérieur, heeft altijd een passie gehad voor het woord: in geschrift, verbaal of voor het toneel. Hij was al op jonge leeftijd chef van het weekblad L’Express en schrijver van editorials voor meerdere televisiezenders. Hij kweet zich van deze taak op zijn eigen manier, bezonnen en zonder ontzag. Hij is ook een gepassioneerd liefhebber van theater en leider van een toneelgezelschap, acteur en schrijver voor onder andere de Comédie-Française. Over dit aspect zal het ook gaan wanneer hij in Nederland op bezoek komt en voor gaat dragen uit eigen werk.

————————————————————————————

Au cours de l’année 2019, prenez part à nos rencontres avec des gens de plume, acteurs de l’intense activité culturelle dans la France d’aujourd’hui. Programme conçu et présenté par Olivier Barrot en collaboration avec l’Institut français des Pays-Bas, en partenariat avec la librairie Athenaeum et SPUI25.

à propos de l’orateur

Du Normalien qu’il fut, Christophe Barbier a conservé le goût de l’expression écrite, orale et dramatique. Jeune patron de l’hebdomadaire L’Express, éditorialiste avisé et irrévérent de plusieurs chaînes de télévision, il est également un fou de théâtre, chef de troupe, acteur, auteur à ses heures, pour la Comédie-Française notamment. On jugera de cet aspect de son talent lors de son passage aux Pays-Bas, où il interprétera quelques passages de ses compositions.

Gerelateerde programma’s
04 02 20
Het Franse seizoen
Macha Makeïeff

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij Macha Makeïeff. Voertaal: Frans.

Datum
Dinsdag 4 feb 2020 20:00 uur
Locatie
SPUI25
10 12 19
Het Franse Seizoen
Julia Deck

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij Julia Deck. Let op! De voertaal van dit programma is in het Frans.

Datum
Dinsdag 10 dec 2019 17:00 uur
Locatie
SPUI25
08 10 19
Het Franse Seizoen
Marc Dugain

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij schrijver en avonturier Marc Dugain. Deze oprichter van luchtvaartmaatschappijen heeft een succesvolle dubbelcarrière als schrijver en filmregisseur.

Datum
Dinsdag 8 okt 2019 20:00 uur
Locatie
SPUI25