Obbema-De zin van het leven rgb2
Een avond over

‘De zin van het leven’

Volkskrant-journalist Fokke Obbema stelde zich, na in 2017 ternauwernood een hartstilstand te hebben overleefd, existentiële vragen: waartoe dient het leven, wat is de essentie van het bestaan en wat betekent het om mens te zijn? In een serie veelgeprezen interviews ging hij daarover het gesprek aan met mensen met zeer diverse beroepen en achtergronden.

In De zin van het leven. Gesprekken over de essentie van ons bestaan (uitgeverij Atlas Contact) bundelt Obbema deze gesprekken. Het resultaat is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden.

De zin van het leven wordt op vrijdag 27 september gepresenteerd tijdens een feestelijke en inhoudelijke avond met Fokke Obbema, Pieter van den Blink, Gerard Bodifee, Sarah Durston en muziek van Stan Vreeken en Julien de Perron.

Over de spreker

Fokke Obbema werkt bij de Volkskrant, waar hij chef van de economieredactie en correspondent voor Frankrijk is geweest. Tegenwoordig schrijft hij als redacteur buitenland over zowel China als Europa en is hij commentator van de krant.