© Flickr

De meest besproken man van Nederland

Omroeppolitiek, media-ambtenaren en machtige mannen die zich onaantastbaar wanen: welkom in de wereld van De meest besproken man van Nederland. Jeroen Pen gaat met Ronald Ockhuysen in gesprek over de thema’s uit zijn debuutroman en de eerste naoorlogse generatie die het slechter kreeg dan haar ouders.

In De meest besproken man van Nederland maken wij kennis met Otto Spanjer. Spanjer heeft één doel: journalist worden. Alleen worden de banen waar hij op aast bezet gehouden door vijftigers met een vast contract. Spanjer is veroordeeld tot het beheer over de socialmedia-accounts en het schrijven van nietszeggende maar veelgelezen clickbait-artikelen. Voor serieuze journalistiek lijkt geen plaats. Gedesillusioneerd door het eeuwige gelanterfant van de boomers om hem heen neemt hij een besluit: het old boys network moet kapot.

Over de sprekers

Jeroen Pen werkte als journalist bij Vrij Nederland, Het Parool en KRO-NCRV, waar hij aan de wieg stond van Brandpunt+, een onlineplatform dat het tv-programma waarnaar het vernoemd was eerst redde van de ondergang en later overleefde.

Ronald Ockhuysen werkt als directeur Communicatie en Strategie bij Chios Media. Hij was van 2015 tot 2021 hoofdredacteur van Het Parool. Voor de Volkskrant schreef hij tussen 1993 en 2008 over film, theater en media. Ook werkte hij tussen 2002 en 2008 als programmamaker bij de VPRO. Daar maakte hij het filmprogramma Cinema.nl. Ockhuysen studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde programma’s
20 01 20
De economie van een generatiekloof
Boomers & millennials

Millennials en babyboomers lijken meer en meer tegenover elkaar te staan, zeker ook op economisch vlak lijken zij verschillende belangen te hebben. In dit programma vragen we ons met experts af: wat zijn de economische feiten achter deze generatiekloof?

Datum
Maandag 20 jan 2020 17:00 uur
Locatie
SPUI25