deglorievanrome2

De glorie van Rome

Bestsellerauteur Adrian Goldsworthy bespreekt de werking en de invloed van het Romeinse leger. Het beste beroepsleger dat de wereld heeft gekend, was niet ‘slechts’ uit op de overwinning, maar op de totale vernietiging van de vijand. Met: Adrian Goldsworthy en Diederik Burgersdijk

Let op! Voertaal: Engels

In De glorie van Rome brengt Goldsworthy de alliantie tussen politiek en militaire macht in beeld. De agressieve Romeinse oorlogsvoering creëerde een enorm rijk, dat voor een groot deel gekenmerkt werd door vrede en welvaart.  In dit programma kijken we naar de wederwaardigheden van dit Romeinse leger. Classicus Diederik Burgersdijk modereert deze avond en interviewt Adrian Goldsworthy na zijn lezing.

Over de sprekers

Adrian Goldsworthy studeerde klassieke en moderne geschiedenis aan de universiteit van Oxford en promoveerde daar op de oorlogsmachine van het Romeinse leger. Daarna was hij onder meer verbonden aan de universiteiten van Cardiff en Londen. De laatste jaren legt hij zich volledig toe op het schrijven. Hij woont in Zuid-Wales.

Diederik Burgersdijk (moderator) is classicus en schrijver en doceert literatuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. in maart 2018 verscheen zijn De Sluipwesp en de Leliën (Athenaeum, Polak & Van Gennep).