NIAS

NIAS, het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences, is een vrijhaven voor nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in de sociale  en geesteswetenschappen.

Ieder jaar selecteert het NIAS ongeveer vijftig talentvolle onderzoekers uit binnen- en buitenland, inclusief kunstenaars, schrijvers en journalisten. Zij mogen zich in de Amsterdamse binnenstad volledig wijden aan hun eigen onderzoek, zonder prestatieverplichting. Zo bevordert het instituut, dat daartoe in 1971 werd opgericht als een van de instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, onderzoek, kennisuitwisseling en interdisciplinaire samenwerking in de mens-, maatschappij- en gedragswetenschappen.

NIAS Talks
Met SPUI25 organiseert het NIAS maandelijks een NIAS Talk. In deze interdisciplinaire programma’s gaan NIAS-fellows met verschillende experts en het SPUI25-publiek in gesprek over hun onderzoeksonderwerp. We verkenden met hen onder meer rechtvaardigheidsvraagstukken van de klimaatcrisis, de publieke rol van de CIA en de politieke verstrengeling van migratie en gezondheid.

 

 

partner content