Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Letteren

Ook buiten haar podium geeft SPUI25 het woord aan wetenschappers, kunstenaars, journalisten en andere denkers, en wel het geschreven woord. Lees hier hun analyses, mijmeringen en (dag)dromen.

Voorbij vier muren. Stemmen van SPUI25 over een wereld na corona 

In de wisselcolumn Voorbij vier muren. Stemmen van SPUI25 over een wereld na corona tekent iedere week een ander bekend gezicht van SPUI25 zijn of haar angsten, verlangens en overpeinzingen op over het leven na deze vreemde tijden.

Innig ben ik binnen. Over intimiteit in quarantaine

In de briefwisseling Innig ben ik binnen. Over intimiteit in quarantaine reflecteren denkers en makers op intimiteit in pandemische tijden. De pen wordt iedere woensdag doorgegeven.

Uit de kast

Aan huis gekluisterd, blijkt onze boekenkast toevluchtsoord, schatkamer en het portaal naar nieuwe avonturen en inzichten. In de rubriek 'Uit de kast' vertellen de gezichten achter SPUI25 over de boeken die hen buitengewoon dierbaar zijn en die deze inhuizige tijd kunnen verrijken of van kleur helpen voorzien.

‘Stilte’

De coronacrisis heeft het openbare leven grotendeels stilgelegd. De stilte die hierdoor is ontstaan werkt vervreemdend, maar biedt ook ruimte om te luisteren naar wat eerder niet of minder goed hoorbaar leek. Om de twee weken vragen wij een denker, maker of schrijver in een geschreven column te reflecteren op de betekenis van stilte, van zwijgen en van spreken.