Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Hoogleraren doen op grote schaal werk voor andere partijen zoals bedrijven en maatschappelijke organisaties. Daarmee geven ze gehoor aan de oproep om uit de ivoren toren te komen. Maar dreigt het hoogleraarschap niet teveel een bijbaan te worden? Hoe gaan wetenschappers om met het krachtenveld van wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke belangen?

Detail Summary
Datum 8 december 2014
Tijd 17:00 - 18:30
Locatie Spui 25
-

Naast deze vragen spreken we deze middag over hoe de wetenschappelijke agenda tot stand komt. Is er nog voldoende ruimte voor de vrije onderzoeker of dreigt de wetenschapper de uitvoerder te worden van andermans vragen?

Het thema van deze discussie is gebaseerd op een grootschalig onderzoek naar hoogleraren en hun nevenfuncties dat De Onderzoeksredactie het afgelopen half jaar uitvoerde en dat verschijnt in De Groene Amsterdammer.

Sprekers zijn onder anderen Frank Miedema (Science in Transition) en Arnoud Boot (Professor of Corporate Finance and Financial Markets, UvA).

De avond staat onder leiding van Xandra Schutte (Hoofdredacteur De Groene Amsterdammer).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam