Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Tijdens deze masterclass bespreekt literatuurcriticus James Wood zijn boek 'How Fiction Works' en gaat hij in discussie met Joost de Vries en Dan Hassler-Forest.

Detail Summary
Datum 11 december 2014
Tijd 14:00 - 16:00
Locatie Spui 25
-

Hoe werkt fictie? Wat is goede literatuur? Hoe schrijf je een goede recensie? James Wood, literatuurcriticus en professor Literatuurkritiek aan Harvard University gaat uitgebreid in op deze vragen. Schrijver en recensent Joost de Vries en universitair docent Engelse literatuur en film Dan Hassler-Forest gaan met hem in discussie.

Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor studenten Literatuurwetenschap en Letterkunde (Engels of Nederlands), maar daarnaast vrij toegankelijk. Er is ruimschoots de tijd voor het publiek om vragen te stellen.

James Wood is in Amsterdam ter gelegenheid van de vierde Gidslezing in de Rode Hoed op 11 december. Kaarten voor de lezing  zijn hier verkrijgbaar.

Over de sprekers

James Wood is een van de prominentste literatuurcritici in de Engelstalige wereld. Hij schrijft voor de The New Yorker en de London Review of Books en is als hoogleraar literaire kritiek verbonden aan Harvard University. In Nederland is Wood vooral bekend als auteur van het boek How Fiction Works (2008), waarin hij aan de hand van voorbeelden uit de literatuur de  werking van fictie ontleedt.

Joost de Vries maakt sinds 2007 deel uit van de redactie van De Groene Amsterdammer, sinds 2009 als kunstredacteur. Hij is een van de vaste recensenten van Nederlandse literatuur in Dichters & Denkers. In 2010 verscheen zijn debuutroman, Clausewitz en in 2013 zijn tweede roman De republiek, waarmee hij de Gouden Boekenuil won. 

Dan Hassler-Forest (moderator) is universitair docent Engelse literatuur en film aan de UvA. Hij promoveerde op zijn proefschrift over de superheldenfilm in het Bush-tijdperk. Door Zero Books werd daarvan de handelseditie uitgegeven: Capitalist Superheroes: Caped Crusaders in the Neoliberal Age. Hij houdt regelmatig publiekslezingen over hedendaagse film, animatie en theoretische benadering van populaire cultuur. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam