Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De Akademie spreekt: Wim Brands in gesprek met leden van de KNAW. In de achtste aflevering: Birgit Meyer, hoogleraar Religiewetenschappen, Universiteit Utrecht.

Detail Summary
Datum 10 december 2014
Tijd 16:00 - 17:00
Locatie Spui 25

De Akademie spreekt: Wim Brands in gesprek met leden van de KNAW. Wie zijn hun inspiratiebronnen? Waar komt  hun passie voor hun onderzoek vandaan? Wat is de stand van zaken in hun tak van wetenschap? Wat zijn de belangrijke vragen die beantwoord moeten worden? Een gesprek met de mens achter de wetenschapper: filosoferend over het vakgebied, de wetenschap in het algemeen, de huidige maatschappij en de toekomst.

In de achtste aflevering: Birgit Meyer, hoogleraar Religiewetenschappen, Universiteit Utrecht.

Over de spreker 

Birgit Meyer is hoogleraar Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zij bestudeert religie vanuit een mondiaal en post-seculier perspectief. Drijfveer van haar onderzoek is het streven om de veranderende rol en plaats van religie in onze tijd te begrijpen en te laten zien dat wetenschappelijk onderzoek naar religie van centraal belang is voor en beter begrip van onze wereld in het begin van de 21ste eeuw. Zwaartepunten van haar onderzoek zijn de opkomst en populariteit van globale pinksterkerken; religie, populaire cultuur en erfgoed; religie en media; religie en de publieke sfeer; religieuze visuele cultuur, zintuigen en esthetiek. Birgit Meyer is sinds 2007 lid van de KNAW.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam