Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Voor Museum De Lakenhal stelde Rudi Fuchs de tentoonstelling ‘Een deftige parade’ samen: een stuk of dertig schilderijen van gestrenge mannen en gereserveerde vrouwen, die zicht geven op zijn fascinatie voor het portret. Wat vindt hij zo intrigerend aan deze werken?

Detail Summary
Datum 10 december 2014
Tijd 20:00 - 21:30
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)

Locatie: Amsterdamse Academische Club. 

Aan de hand van afbeeldingen zal Rudi Fuchs vertellen over het portret, in zijn ogen ‘de meest compacte vorm van een schilderij’. Kleine wondertjes van handigheid zijn het volgens hem, omdat er niets op gebeurt. Niets meer dan de stand van een hoed, de vorm van een kraag of de val van het haar. Juist het kijken naar deze statische, rustige portretten kan leren hoe kunst werkt.

Rudi Fuchs zal worden ingeleid en aan het slot geïnterviewd door Roos van der Lint.

De Amsterdamse Academische Club bevindt zich op de Oudezijds Achterburgwal 235. 

Over de spreker 

Rudi Fuchs is  oud-directeur van onder meer het Stedelijk Museum en het Van Abbe Museum. Hij verzorgt voor De Groene Amsterdammer de rubriek ‘Kijken’, waarin hij wekelijks nauwgezet een kunstwerk onder de loep neemt.

Roos van der Lint is kunstredacteur van De Groene Amsterdammer. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam