Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Uitreiking van de Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis 2014. Met: James Kennedy, Michiel van der Geest en Martijn van Calmthout.

Detail Summary
Datum 4 december 2014
Tijd 17:00 - 18:30
Locatie Spui 25

Wat moet het  grote publiek eigenlijk van geschiedenis weten? Hoe zorg je ervoor dat nieuwe wetenschappelijke inzichten het grote publiek bereiken? Heb je als historicus een maatschappelijke taak? Historicus James Kennedy spreekt over deze vragen ter gelegenheid van de Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis 2014. Jurylid Michiel van der Geest leest een column voor en de genomineerden worden kort geïnterviewd, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. 

De Scriptieprijs is in 2010 in het leven geroepen om jong talent te stimuleren en het grote publiek kennis te laten maken met de  vernieuwende inzichten die scripties van topstudenten vaak opleveren.

Over de sprekers 

James Kennedy is Amerikaans historicus. Hij groeide op in de Verenigde Staten en is vanaf 2003 werkzaam in Nederland. Vanaf 2003 was hij hoogleraar Contemporaine Geschiedenis aan de Vrije Universiteit en sinds 2007 is hij hoogleraar Nederlandse Geschiedenis sinds de Middeleeuwen aan de Universiteit van Amsterdam. 

Michiel van der Geest is chef Volkskrant.nl en jurylid van de Scriptieprijs.

Martijn van Calmthout (moderator) is wetenschapsjournalist bij de Volkskrant.  

Juryvoorzitter is Prof. dr Maria Grever van de Erasmus Universiteit 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam