Hella de Jonge in gesprek met Margot Dijkgraaf over ‘Spring’

In samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij

05jun2012 20.00 - 22.00

Lezing

Hella de Jonge gaat in gesprek met Margot Dijkgraaf over haar tweede boek 'Spring', waarin zij openhartig schrijft over haar vriendschappen, artistieke drijfveren, over de moed om zichzelf te worden.

Spring’ is de titel van Hella de Jonge’s tweede boek. Hierin schrijft zij openhartig over haar vriendschappen, artistieke drijfveren, over de moed om zichzelf te worden. Het is ook het verhaal over de onverbrekelijke liefde tussen twee kunstenaars, hun nauwe samenwerking van dertig jaar, hun kinderen en kleinkinderen. Dit voorjaar toert zij samen met haar man, Freek de Jonge, door het land, met voorleesvoorstellingen rond het boek.

Vanavond voert ze een persoonlijk gesprek met Margot Dijkgraaf, literair criticus en directeur van SPUI25. Hoe is het om binnen een huwelijk ook professioneel samen te werken? Hoe kijkt Hella de Jonge aan tegen haar eigen parcours? Hoe voelt het om na jaren uit de schaduw te treden en zelf in de schijnwerpers te staan? Wat heeft haar tot schrijven gebracht?

Hella de Jonge-Asser (1949) volgde de Gerrit Rietveld Academie en exposeerde met haar werk in diverse galeries. In 2006 publiceerde ze het autobiografische boek ‘Los van de wereld’.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U dient zich wel van tevoren in te schrijven via onderstaande link AANMELDEN.

Deelname

Gepubliceerd door  Spui25