Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Bestaat er nog een heimat voor schrijvers die na een langdurig ballingschap of uit een diaspora terugkeren naar hun geboorteland? Een discussie met Zsuzsanna Török, Dragan Klaic, John Neubauer en Guido Snel.

Detail Summary
Datum 8 december 2009
Tijd 19:00 - 21:00
Locatie Spui 25

De meest recente winnares van de Nobelprijs voor literatuur is geboren en getogen in Roemenie onder het communistische regime. Zij is afkomstig uit de regio Banat, uit de Duitstalige minderheid aldaar, die in haar werk evenzeer onderwerp van kritiek is als het bewind van Ceauşescu. In 1987 moest Herta Müller Roemenie verlaten, en sindsdien woont zij in Duitsland. Als gevolg van haar kritiek op de Duitsers in Roemenie werd zij niet altijd vriendelijk ontvangen. De vraag is nu of er een echte heimat bestaat voor Herta Müller, en voor andere schrijvers die na een langdurige ballingschap of uit een diaspora terugkeren.

Naar aanleiding van de net verschenen bundel The Exile and Return of Writers from East-Central Europe zullen deze en andere vragen aan de orde komen. Thomas Cooper zal zijn artikel 'Herta Müller: Between Myths of Belonging' presenteren. Daarna volgt een discussie met andere auteurs die bijgedragen hebben aan de bundel (Zsuzsanna Török, Dragan Klaic, John Neubauer en Guido Snel) en met het publiek.

Voertaal: Engels

Aanmelden

Toegang tot deze activiteit is gratis. U dient zich wel van tevoren aan te melden via onderstaande link AANMELDEN.

Als u meerdere plaatsen wilt reserveren dient u het formulier nogmaals in te vullen.

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam

Deelname