Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Wat zijn de belangrijkste literaire inspiratiebronnen voor Annelies Verbeke? Een avond met o.a. de auteur zelf, Arjen Fortuin, Karlijn Sonderen en Daan Weddepohl.

Detail Summary
Datum 17 november 2009
Tijd 19:00 - 21:00
Locatie Spui 25

Deze herfst verscheen Vissen redden, de nieuwe roman van Annelies Verbeke. Vanavond spreekt Arjen Fortuin (NRC Handelsblad) met haar over haar belangrijkste literaire inspiratiebronnen. Acteurs Karlijn Sonderen en Daan Weddepohl zullen fragmenten voordragen.

Annelies Verbeke

Annelies Verbeke (Dendermonde, 1976) studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde en debuteerde met Slaap!, dat genomineerd werd voor de grote prijzen en bekroond werd met de Vrouw & Kultuur Debuutprijs 2004, de Debuutprijs 2004 en het Gouden Ezelsoor. Sindsdien verschenen van haar hand Reus (2006) en Groener Gras (2007). Ze schrijft columns voor NRC Handelsblad en scenario's. Vissen redden (2008) is haar nieuwste roman.

Arjen Fortuin

Arjen Fortuin (Amsterdam, 1971) studeerde geschiedenis en filosofie in Amsterdam en Madrid. Hij schrijft sinds 1998 voor de bijlage Boeken van NRC Handelsblad, voornamelijk over Nederlandse literatuur. Momenteel werkt hij aan een biografie over uitgever Geert van Oorschot. 'De Belgen zijn beter', schreef Fortuin al in 2006 en hij doelde daarmee op de jonge garde Vlaamse auteurs, onder wie niet in de laatste plaats Verbeke. Hij noemde haar 'een auteur (...) die precies schrijft wat ze wil schrijven en die zich aan conventies en verwachtingen niet veel gelegen laat liggen'.

Over Recensieweb

Recensieweb.nl bespreekt zo veel mogelijk nieuw oorspronkelijk Nederlandstalige literaire romans, verhalenbundels en novellen en organiseert avonden over literaire kritiek en literatuur. In de aanloop naar 17 november zullen Verbekes nieuwe boek en oud werk besproken worden en wordt de kritische ontvangst van Slaap! geanalyseerd.

Aanmelden

Toegang tot alle activiteiten is gratis. U dient zich wel van tevoren via de link AANMELDEN in te schrijven.

Reserveren voor meer dan één persoon is alleen mogelijk door het formulier meerdere malen in te vullen.

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam

Deelname