Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

William Shakespeare wordt gezien als de meest bekende dichter die Engeland voortbracht. Wat voor dichter was hij? En waarom lezen we zijn gedichten nog altijd? Moderatie: Diederik Burgersdijk.

Detail Summary
Datum 1 oktober 2020
Tijd 17:00 -18:30

In zijn nieuwe vertaling Shakespeares sonnetten laat Bas Belleman zien waarom William Shakespeare de grootste dichter aller tijden is. Shakespeares 154 sonnetten zijn nooit meer overtroffen: ze zijn vulgair en diepzinnig, duister en kraakhelder, vol van liefde en seks, kolkend van wanhoop en waanzin. Ze lezen als bekentenissen, maar ook als radicale experimenten.

Deze middag spreekt Bas Belleman bij de presentatie van zijn boek over het vertalen van deze sonnetten, deelt Ellen Deckwitz haar liefde voor Shakespeares sonnetten met het publiek en vertelt universitair docent Engelse Letterkunde Paul Franssen meer over Shakespeares poëzie.

Over de sprekers

Ellen Deckwitz is een Nederlandse dichteres, schrijfster, theatermaakster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next, NRC Handelsblad en De Morgen. 

Bas Belleman is dichter en vertaler. Hij heeft, met tussenpozen, meer dan tien jaar gewerkt aan zijn vertaling van Shakespeares sonnetten en A Lover’s Complaint.

Paul Franssen is universitair docent Engelse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de Engelse literatuur uit de Renaissance, waaronder Shakespeare.

Moderatie: Diederik Burgersdijk

Aanmelden

U kunt dit programma op ons YouTube-kanaal terugkijken:

 

https://www.youtube.com/watch?v=YQX0xxQp21I&t