Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Wat betekent corona voor de cultuur van de stad? Hoe verzamel je de impact van corona? Margriet Schavemaker, hoogleraar Media en Kunst in de museale praktijk en artistiek directeur van het Amsterdam Museum, spreekt over de recente digitale tentoonstelling 'Corona in de stad' die zij mede samenstelde. Ook plaatst zij dit veelbesproken project in een internationale context.

Detail Summary
Datum 8 juni 2020
Tijd 17:00 - 17:45

Over Dit hebben wij in huis! Colleges van prominente geesteswetenschappers

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA is een klassieke faculteit met een brede waaier aan specialismen. De faculteit bevindt zich letterlijk en figuurlijk midden in de stad en de samenleving. Haar wetenschappers werken intensief samen met tal van culturele en maatschappelijke organisaties en bedrijven, en mengen zich veelvuldig in het actuele debat.

Nu we allen thuis zitten en de stad verlaten oogt, hebben emeritus hoogleraren Marita Mathijsen en Selma Leydesdorff het initiatief genomen om via een online lezingenreeks een proef van al het moois en verrassends wat onze faculteit in huis heeft, zichtbaar te maken voor een breed publiek. In de maanden juni en juli verbinden tien prominente hoogleraren uit diverse geesteswetenschappelijke disciplines de actualiteit met hun kennis en expertise. 

De colleges duren een half uur, afwisselend gemodereerd door Mathijsen en Leydesdorff. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De lezingen zijn online bij te wonen. Welk portaal hiervoor wordt gebruikt – een livestream vanuit de SPUI25-zaal of een ZOOM-webinar – is afhankelijk van toekomstig overheidsbeleid inzake Covid-19. Als u zich registreert voor het evenement, wordt u tijdig op de hoogte gebracht van de online locatie.

Deze reeks is een samenwerking van SPUI25 en de Illustere School van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

AANMELDEN

Dit hebben wij in huis #2 | Nederlands tussen Duits en Engels

Dit hebben wij in huis #3 | Nationale geschiedenis als kijkspel: van 'Birth of a Nation' (1915) tot 'Michiel de Ruyter' (2015)

Dit hebben wij in huis #4 | Naar een activistische geesteswetenschap: wat we kunnen leren van het verleden

Dit hebben wij in huis #5 | Een seksuele revolutie rond 1500?

Dit hebben wij in huis #6 | Vertellen in de toekomende tijd: Cassandra toen en nu

Dit hebben wij in huis #7 | Struggle for life van literaire teksten. Hoe Max Havelaar kon overleven

Dit hebben wij in huis #8 | De politiek van de geschiedenis

Dit hebben wij in huis #9 | Albert Camus: schrijver in crisistijd

Dit hebben wij in huis #10 | Mondelinge geschiedenis en het verzet van Joden tegen hun vernietiging