Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Helaas is deze bijeenkomst afgelast i.v.m. de coronamaatregelen van Israël.

Detail Summary
Datum 19 maart 2020
Tijd 20:00 -21:30
Locatie
Spui 25
Aan het einde van de nacht

Let op! Voertaal: Engels

Jonatan, een schrijver, wordt wakker in een hotelkamer. Zijn omgeving komt hem niet bekend voor en hij heeft weinig herinneringen aan de afgelopen dagen. Hij probeert te reconstrueren wat er is gebeurd, en ontdekt dat hij iedereen heeft verteld dat zijn beste vriend Joël overleden is -maar die leeft nog gewoon. Nir Baram schrijft over de jeugd van deze Jonatan, die opgroeit in een stadskwartier van Jeruzalem, aan de rand van de wadi. Hij vertelt over zijn vriendschappen, hun gevechten met de kinderen uit de hoge torens en over hun strijd om het knapste meisje uit de klas. Maar ook over de vele conflicten thuis, zijn oudere broer die Jonatan zowel bewondert als haat, en de voortslepende ziekte van zijn moeder en haar uiteindelijke dood. Tegen de achtergrond van de voortdurende politieke onrust in Israël, de onvermijdelijke dienstplicht en de eisen die de maatschappij aan jongens stelt om een man te zijn, ontvouwt zich een verhaal over vriendschap en familie, verdriet en liefde. Deze avond spreekt Nir Baram over zijn nieuwste boek en over de context waarin dit ontstond.

Over de spreker

Nir Baram wordt gezien als het grootste literaire talent van Israël. Met Goede mensen brak hij internationaal door. Aan het einde van de nacht is zijn nieuwste boek.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam