Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Wil 'Nabucco' een bijbels verhaal vertellen of geeft de opera vooral uiting aan negentiende-eeuwse nationalistische sentimenten? In dit programma buigen classicus Diederik Burgersdijk en hoogleraar Europese Studies Joep Leerssen zich over deze vraag.

Detail Summary
Datum 3 februari 2020
Tijd 20:00 -21:30
© Nationale Opera & Ballet

Let op, locatie: Nationale Opera & Ballet, Odeonzaal

Nabucco betekende Verdi’s doorbraak als operacomponist. Waarom sloeg deze opera zo aan bij het Italiaanse publiek? Hoe zit het nou precies met Verdi’s rol in de Italiaanse eenwording? En wat maakt dat het ‘Slavenkoor’ kon uitgroeien tot een meezinger die tot in voetbalstadions gezongen wordt?

Vooraanstaand cultuurhistoricus Joep Leerssen legt de cultuurhistorische context bloot waarin Nabucco ontstond, en verbindt het werk met actuele discussies over kunst en nationalisme. Classicus Diederik Burgersdijk gaat met hem in gesprek en verzorgt een introductie.

Hier vindt u boekentips voor bij de lezing. 

Over de reeks

In samenwerking met de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en Nationale Opera & Ballet organiseert SPUI25 een reeks prikkelende programma’s. Gerenommeerde sprekers plaatsen de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet in een ruimere cultuurhistorische context én verbinden ze met actuele thema’s en vraagstukken. Diederik Burgersdijk verzorgt de moderatie. Na afloop van elke lezing is er ruimte om met elkaar en de spreker door te praten.

Tickets

Tickets bestellen via Nationale Opera & Ballet.