Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

'Een vrouw wordt niet als vrouw geboren, maar tot vrouw gemaakt', schreef Simone de Beauvoir. Maar hoe zit het met de man? Dit onderzocht Maartje Laterveer samen met dertien mannelijke essayisten in de bundel 'Sfinx', die deze avond wordt gepresenteerd.

Detail Summary
Datum 13 februari 2020
Tijd 20:00 -21:30
Locatie
Spui 25
Sfinx - Dertien essays over de man

In vergelijking met de talloze reflecties op en analyses van vrouwen en vrouwelijkheid, is het wat mannen en mannelijkheid betreft opvallend stil gebleven. Hoog tijd voor een essaybundel die daar verandering in brengt. Maartje Laterveer presenteert in dit programma de essaybundel Sfinx, waarin dertien mannelijke essayisten zich buigen over onderwerpen als vriendschap en vaderschap, verantwoordelijkheid en schaamte, ongenaakbaarheid en kwetsbaarheid, macht en kracht en de complexiteit van mannelijkheid. In een tijd waarin volgens sommigen 'de man geen echte man meer kan zijn', is het noodzakelijk om na te denken over de vraag: Wat maakt de man?

Over de spreker

Maartje Laterveer is schrijver en journalist. Eerder schreef ze onder meer Vrouwen en seks (2017). In 2019 verscheen onder haar samenstelling Wolf. Dertien essays over de vrouw. Laterveer publiceert in onder meer Vogue, de Volkskrant en Het Financieele Dagblad.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam