Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Waarom blijven leven en werk van Frida Kahlo ons boeien? In dit programma buigen we ons naar aanleiding van de voorstelling 'Frida' van Het Nationale Ballet over de aantrekkingskracht die Frida Kahlo’s werk nog altijd op ons uitoefent. Let op: Dit programma zit helaas vol.

Detail Summary
Datum 17 februari 2020
Tijd 20:00 -21:30
© Nationale Opera & Ballet

Let op, locatie: Nationale Opera & Ballet, Odeonzaal

Kunstenares Frida Kahlo was de inspiratiebron voor de nieuwe balletproductie Frida van choreograaf Annabelle Lopez Ochoa. Welke politieke, biografische en cultuurhistorische lijnen kun je in haar werk traceren? En waarom oefent haar kunst nog steeds zo’n grote inspiratiebron voor het publiek én andere kunstenaars? Kunsthistorica en Kahlo-kenner Karin Haanappel geeft een lezing over de kunstenares bij wie leven en kunst een onlosmakelijk geheel vormen. Classicus Diederik Burgersdijk verzorgt een introductie en presenteert de avond.

Over de reeks

In samenwerking met de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en Nationale Opera & Ballet organiseert SPUI25 een reeks prikkelende programma’s. Gerenommeerde sprekers plaatsen de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet in een ruimere cultuurhistorische context én verbinden ze met actuele thema’s en vraagstukken. Diederik Burgersdijk verzorgt de moderatie. Na afloop van elke lezing is er ruimte om met elkaar en de spreker door te praten.

Tickets

Tickets bestellen via Nationale Opera & Ballet.