Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Deze derde editie van Letteren Live gaan Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen in gesprek met schrijfster Marente de Moor over haar roman 'Foon', en met woordkunstenaar Babs Gons over de traditie van spoken-word. Jasper Albinus draagt een column voor en Rita Zipora vertelt én zingt over haar schrijverschap.

Detail Summary
Datum 12 december 2019
Tijd 17:00 - 18:30
Locatie Spui 25
Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk
Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk

De derde editie van Letteren Live vindt plaats op donderdag 12 december om 17.00 uur aanstaande. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen gaan in gesprek met schrijfster Marente de Moor. Haar roman Foon stond op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs en werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs. Met woordkunstenaar Babs Gons spreken we over de traditie van spoken- word: bij deze kunstvorm draait het allemaal om de kracht van vertellen. Gons bracht dit jaar Hardop uit, een boek met daarin bijdragen van 18 toonaangevende spoken- word artiesten in Nederland. Rita Zipora zingt en vertelt over haar schrijverschap. Daarnaast is er een column van Jasper Albinus, een van de net afgezwaaide talenten uit het Slow Writing Lab 2019. We eindigen met een feestelijke borrel.

Over Letteren Live

Met Letteren Live willen het Nederlands Letterenfonds, SPUI25 en Het Parool lezers inspireren en de rijkdom van de literatuur in zijn volle breedte voor het voetlicht brengen. De focus ligt op boeken en makers in alle literaire genres die op enigerlei wijze door het Letterenfonds zijn gesteund. Letteren Live video’s worden rechtenvrij verspreid door Het Parool en het Nederlands Letterenfonds, zodat ze gratis gedeeld kunnen worden door boekhandels, bibliotheken en andere literaire platfora. De redactie van het programma wordt gevormd door Marij de Wit (SPUI25), Hanneke Marttin en Laurie Hasselt (Nederlands Letterenfonds) en Marjolijn de Cocq (Het Parool).

Presentatoren

Roos van Rijswijk is schrijver en recensent voor NRC Handelsblad. Ze schrijft korte verhalen, die zijn gepubliceerd in meerdere literaire tijdschriften en deels in het Engels zijn vertaald. Haar debuutroman Onheilig (Querido) werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Ook werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot hét literair talent van 2017.  Van Rijswijk interviewde op diverse podia (o.a. Crossing Border) en in boekhandels (o.a. Athenaeum)  schrijvers over hun werk.

Ronald Ockhuysen is hoofdredacteur van Het Parool. Hij begon zijn loopbaan bij de Volkskrant als toneelrecensent en was daar tot 2008 filmjournalist. Tussen 2002 en 2008 werkte hij ook als programmamaker bij de VPRO; onder meer als presentator van het R.A.M.-journaal en het wekelijkse filmprogramma Cinema.nl. In 2008 stapte hij over naar Het Parool; aanvankelijk als chef van de kunst- en mediaredactie, in 2015 werd hij benoemd tot hoofdredacteur.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam