Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Amsterdam is overvol met restaurantjes, eetcafés, nutella- en wafelwinkels en sterrenrestaurants. Ondertussen worden we in Nederland dikker en dikker -maar niet in Amsterdam. Wat is er zo speciaal aan de Amsterdamse eetcultuur? Deze middag spreken we over de geschiedenis van eten en overeten in Amsterdam.

Detail Summary
Datum 4 december 2019
Tijd 17:00 - 18:30
Locatie Spui 25
Eten

Ossenworst, Amsterdams zuur, een broodje Van Dobben, koggetjes en het veelbezongen pikketanesie: allemaal beroemde elementen uit de Amsterdamse eet- en drinkcultuur. In dit programma onderzoeken we met presentatoren Ronald Ockhuysen en Peter de Brock wat de typische Amsterdamse eetcultuur definieert, en hoe die de inwoners van de stad beïnvloed. Hoe blijven Amsterdammers op gewicht? Hoe eten Amsterdammers nu, en hoe aten zij vroeger? Welke specifieke Amsterdamse eettradities zijn er? In dit programma bespreken we verleden en actualiteit van de vette hap in Amsterdam met experts en journalisten. 

Over de reeks Déjà vu

Met Het Parool en Ons Amsterdam onderzoekt SPUI25 vier keer per jaar de actualiteit van Amsterdam door naar het verleden te kijken.

Moderatie: Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur Het Parool; Peter de Brock, redacteur.

Over de spreker

Lenno Munnikes studeerde geschiedenis en antropologie aan de UvA. Hij is directeur van de opleiding voeding en diëtiek aan de HvA, promoveert aan de KU Leuven (interfacultair Centrum voor Agrarische Geschiedenis) op de geschiedenis van simpel, snel en goedkoop eten in Amsterdam.

Charlotte Kleyn is culinair journalist en historica en schrijft onder meer voor Het Parool. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam