Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen verzorgen de presentatie van de nieuwe literaire talkshow, een initiatief van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. De gasten van de tweede Letteren Live zijn al bekend: Kees van Beijnum, Iduna Paalman, Aai Prins en Bregje Hofstede.

Detail Summary
Datum 14 november 2019
Tijd 17:00 - 18:30
Locatie Spui 25
Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk
Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk

De tweede editie van Letteren Live vindt plaats op donderdag 14 november om 17.00 uur aanstaande. Met Kees van Beijnum gaan Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk in gesprek over zijn nieuwe boek 23 seconden. Bregje Hofstede vertelt in een column over haar ervaringen in een schrijversresidentie in Norwich. Met Aai Prins, winnaar van de Letterenfonds Vertaalprijs, spreken we over haar vertalingen uit het Russisch. Iduna Paalman sluit af door gedichten voor te dragen uit haar debuut De grom uit de hond halen. We eindigen met een feestelijke borrel.

Over Letteren Live

Met Letteren Live willen het Nederlands Letterenfonds, SPUI25 en Het Parool lezers inspireren en de rijkdom van de literatuur in zijn volle breedte voor het voetlicht brengen. De focus ligt op boeken en makers in alle literaire genres die op enigerlei wijze door het Letterenfonds zijn gesteund. Letteren Live video’s worden rechtenvrij verspreid door Het Parool en het Nederlands Letterenfonds, zodat ze gratis gedeeld kunnen worden door boekhandels, bibliotheken en andere literaire platfora. De redactie van het programma wordt gevormd door Marij de Wit (SPUI25), Hanneke Marttin en Laurie Hasselt (Nederlands Letterenfonds) en Marjolijn de Cocq (Het Parool). De eerstvolgende edities vinden plaats op donderdag 14 november en donderdag 12 december, steeds om 17.00 uur in SPUI25.

Presentatoren

Roos van Rijswijk is schrijver en recensent voor NRC Handelsblad. Ze schrijft korte verhalen, die zijn gepubliceerd in meerdere literaire tijdschriften en deels in het Engels zijn vertaald. Haar debuutroman Onheilig (Querido) werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Ook werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot hét literair talent van 2017.  Van Rijswijk interviewde op diverse podia (o.a. Crossing Border) en in boekhandels (o.a. Athenaeum)  schrijvers over hun werk.

Ronald Ockhuysen is hoofdredacteur van Het Parool. Hij begon zijn loopbaan bij de Volkskrant als toneelrecensent en was daar tot 2008 filmjournalist. Tussen 2002 en 2008 werkte hij ook als programmamaker bij de VPRO; onder meer als presentator van het R.A.M.-journaal en het wekelijkse filmprogramma Cinema.nl. In 2008 stapte hij over naar Het Parool; aanvankelijk als chef van de kunst- en mediaredactie, in 2015 werd hij benoemd tot hoofdredacteur.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam