De nacht van het liefdesverdriet

In samenwerking met Uitgeverij De Bezige Bij

26nov2019 17.00 - 18.30

Evenement

Liefdesverdriet is allesomvattend, het dendert onaangekondigd ons leven binnen en laat ons koud en alleen achter. Op deze donkere novembermiddag trekken we bij SPUI25 met wetenschappers, dichters, schrijvers en andere makers de duistere nacht van het liefdesverdriet in.

Iedereen heeft weleens liefdesverdriet gehad. Zo ook schrijfster Alma Mathijsen. In de diepste misère van het verdriet lijkt geen enkele troost toereikend. Maar wat als er een uitweg is voor liefdesverdriet? Als we ons niet meer maandenlang hoeven te wentelen in onze eigen pijn? Als we het verlangen naar de ander niet meer hoeven te voelen? Als we ’s nachts niet meer wakker liggen van het knagende gemis? In haar novelle Ik wil geen hond zijn schrijft Alma Mathijsen over een vrouw die besluit dat ze wil veranderen in een hond om zo herenigd te worden met haar ex-geliefde. Ze zal ongelimiteerd van hem kunnen houden, janken als hij de kamer verlaat, zich tegen hem aan vlijen op de bank en grommen naar elke indringer. Naar aanleiding van deze novelle nodigt SPUI25 schrijvers, wetenschappers en andere makers uit om deze pijn van het hart te bewenen, te bezingen en te beklagen. 

Over de sprekers

Alma Mathijsen studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Creative Writing in New York. Van haar hand verschenen zes toneelstukken, een verhalenbundel en twee romans. Mathijsen schrijft essays voor NRC Handelsblad. In 2011 verscheen bij De Bezige Bij haar debuutroman Alles is Carmen, gevolgd door De grote goede dingen. Daarna verscheen Vergeet de meisjes, een in november 2019 verschijnt Ik wil geen hond zijn.

De verdere sprekers worden z.s.m. bekendgemaakt.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Gepubliceerd door  Spui25