Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De wetgeving over mensenhandel is zo complex dat rechters, officieren van justitie en de politie er moeite mee hebben. Luuk Esser deed een poging de wetgeving te ontrafelen.

Detail Summary
Datum 18 oktober 2019
Tijd 17:00 - 18:00
Locatie Spui 25
Ira Gelb, Creative Commons
© Ira Gelb, Creative Commons

18 oktober is door de Europese Commissie uitgeroepen tot de dag tegen mensenhandel. Het doel van deze dag is aandacht te vragen voor deze problematiek en lidstaten ertoe aan te zetten hun beleid tegen deze moderne slavernij te verbeteren.

Iedereen heeft een beeld bij mensenhandel, maar er zal niet snel worden gedacht aan een opa die zijn kleinkind opdraagt boodschappen voor hem te stelen. Toch is ook die gedraging in Nederland strafbaar als mensenhandel. De wetgeving daarover is zeer breed en erg complex. Luuk Esser verzorgt een lezing over het wetsartikel en introduceert ons in de wrange werkelijkheid die achter het fenomeen mensenhandel schuilgaat.

Proost op de wetenschap

De SPUI25-programmareeks ‘Proost op de wetenschap’ geeft promovendi en onlangs gepromoveerde onderzoekers een platform om hun onderzoek te presenteren aan een breed publiek. Jonge wetenschappers vertellen bij SPUI25 over zijn of haar recente onderzoek.

De lezingen beginnen om 17:00 uur en duren ongeveer een half uur, waarna uitgebreid de tijd is om vragen te stellen. Tijdens de inloop en ter afsluiting verzorgt SPUI25 een kleine borrel waarmee we proosten op de onderzoeker van de week, de wetenschap en de start van het weekend.

Copyright foto: Hans-Lukas Zuurman
Hans-Lukas Zuurman

Over de spreker

Luuk Esser is als universitair docent straf- en strafprocesrecht verbonden aan de Afdeling Strafrecht en Criminologie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Hij promoveerde op de strafbaarstelling van mensenhandel op 25 september jl. aan de Universiteit Leiden.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam