Déjà vu: Narcostad

In samenwerking met Het Parool en Ons Amsterdam

10okt2019 17.00 - 18.30

Evenement

Amsterdam is sinds de jaren zeventig een belangrijke marktplaats voor de (internationale) handel in drugs en een ‘brandpunt’ van georganiseerde criminaliteit in Nederland. Met die criminaliteit loopt het de spuigaten uit.

In het uitgaansleven is het gebruik van synthetische drugs eerder regel dan uitzondering. Uit de analyse van rioolwater blijkt dat in Amsterdam per dag bijna vier kilo versneden cocaïne wordt gesnoven. ‘Wat begon als een wereld van flower power, een global city met een cultuur van openheid en tolerantie, werd een omvangrijke en keiharde drugsmarkt waarin nieuwe criminele netwerken zijn ontstaan.’ Is het onze eigen schuld? Heeft Amsterdam zich door zijn eigen liberale cultuur laten ondermijnen? Hebben gebruikers van recreatieve drugs feitelijk bloed aan hun handen? Of is het gewoon altijd zo geweest, en heeft elke generatie zijn eigen drugsprobleem?

In dit programma bespreken we verleden en actualiteit met nader bekend te maken Amsterdamse experts en journalisten. 

Over de reeks Déjà vu

Met Het Parool en Ons Amsterdam onderzoekt SPUI25 vier keer per jaar de actualiteit van Amsterdam door naar het verleden te kijken.

Moderatie: Koen Kleijn, hoofdredacteur Ons Amsterdam

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Gepubliceerd door  Spui25