Déja vu: de hoogte in

In samenwerking met Het Parool en Ons Amsterdam

12sep2019 17.00 - 18.30

Evenement

In deze eerste aflevering van Déja vu gaan we de hoogte in, en bespreken we de Amsterdamse ambitie om hoge woon- en kantoortorens te bouwen. Wat doet dit met de leefbaarheid van de stad?

Eeuwenlang waren kerktorens de enige echte torens in de stad – maar dat zijn ze nu zeker niet meer. Met de A'DAM Toren en de Rembrandttoren is het aangezicht van de stad compleet veranderd en er zijn plannen voor de bouw van nog veel meer en nog veel hoger. Er gaan zelfs stemmen op om de nooit-gebouwde toren van de Nieuwe Kerk alsnog tot stand brengen. Is 'hoog' de enige optie voor een overbevolkte stad? In dit programma kijken we naar de geschiedenis van hoogbouw in Amsterdam en bespreken we de toekomst hiervan met Amsterdamse experts en journalisten.

Over de reeks Déja vu

Met Het Parool en Ons Amsterdam onderzoekt SPUI25 vier keer per jaar de actualiteit van Amsterdam door naar het verleden te kijken.

Moderatie: Koen Kleijn
 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Gepubliceerd door  Spui25