Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Lucebert was dichter, schilder, fotograaf en… lezer. In de maand waarin hij 95 zou zijn geworden, vieren we in dit programma de presentatie van het boek 'De zin van het lezen', over Lucebert als lezer en de sporen die hij in zijn boeken naliet.

Detail Summary
Datum 19 september 2019
Tijd 20:00 - 21:30
Locatie Spui 25
Lucebert

Hoewel Lucebert vooral bekend was als dichter, schilder en fotograaf, was hij ook een fervent lezer. Een imposante boekenverzameling in zijn atelier getuigt daarvan. Onderstrepingen, opmerkingen in de kantlijn, vertalingen, correcties… Lucebert liet tal van neergekrabbelde sporen na in de boeken die hij las. Dat heet in de boekwetenschap ‘marginalia’, ‘glossen’  oftewel ‘lezerssporen’. Zowel in zijn kunst als in zijn poëzie heeft Lucebert citaten van anderen verwerkt, en die zijn terug te vinden in zijn aantekeningen. Ter gelegenheid van zijn 95e geboortedag kijken we in dit programma naar Luceberts lezerssporen. Achtereenvolgens spreken Paul van Capelleveen, Daan Doesborgh, Pablo Kattenberg & Benjamin Schoonenberg en tot slot luisteren we naar Lucebert in de muziek van Mees Dierdorp.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam