Van ivoren toren naar McUniversity

In samenwerking met Uitgeverij Athenaeum

22mei2019 17.00 - 18.30

Evenement

‘Waarom ik ontslag neem bij de universiteit’, heette Eelco Runia’s veel besproken artikel dat vorig jaar in NRC Handelsblad verscheen. Na zijn vertrek schreef Runia het boek Genadezesjes – en wat blijkt: het is allemaal nog dramatischer en ernstiger dan hij dacht. In dit programma spreekt hij met verschillende betrokkenen over het functioneren van de moderne universiteit.

Runia’s boek is een feest van herkenning voor iedereen die bij het hoger onderwijs betrokken is en bevat een grote hoeveelheid eyeopeners. Hij analyseert de ontsporing van wat ooit een bolwerk van professionaliteit was. Runia schrijft in zijn boek verschillende partijen aan: belastingbetalers, Kamerleden, universiteitsbestuurders, wetenschappers, bedrijfsartsen, studenten en promovendi. In dit programma buigen wij ons met verschillende vertegenwoordigers van deze partijen over de staat van het hoger onderwijs. Met: Eelco Runia, Frank Miedema, Barbara Henkes, Dolf Algra, Jonne Harmsma, Ewald Engelen en Christien van der Harst. Marjolijn Voogel zal modereren.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Gepubliceerd door  Spui25