Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In dit programma spreken we over borsten, een lichaamsdeel dat de helft van de wereldbevolking heeft, maar waar de meerderheid van de mensen weinig van weet. Met auteur Corien van Zweden kijken we naar de levensloop van dit intieme lichaamsdeel. Hoe belangrijk zijn borsten in het leven van de vrouw? Hoe goed kennen wij onze borsten eigenlijk? En hoe is het om gedwongen zonder borst(en) te moeten leven?

Detail Summary
Datum 15 mei 2019
Tijd 17:00 - 18:30
Locatie Spui 25
Cover 'Borsten'
© Uitgeverij de Bezige Bij

Pas toen Corien van Zweden haar linkerborst verloor aan borstkanker ging ze zich verdiepen in de biologie en betekenis van dit intieme lichaamsdeel. Ze ontdekte dat er geen ander lichaamsdeel is met zo’n veelzijdige levensloop als de vrouwenborst. In 'Borsten' beschrijft Corien van Zweden de biografie van borsten: van het allereerste moment dat een meisje merkt dat er iets verandert, naar borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstvoeding tot de dag dat – bij één op de zeven vrouwen – borstkanker wordt vastgesteld. In dit programma gaan we in op dit veelal onder kleding verborgen lichaamsdeel en de betekenis hiervan voor de vrouw.

Over de sprekers

Corien van Zweden schrijft voor verschillende opdrachtgevers over onder meer gezondheidszorg en psychiatrie, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast werkte ze mee aan verschillende publicaties en projecten. In 2008 verscheen bij uitgeverij L.J. Veen haar literaire non-fictie boek De kunst van het rouwen. Een persoonlijke geschiedenis. In 2015 verscheen bij uitgever Cargo Kankerklas. Vijf pubers, vijf ouders, één ziekte.

Ellen Laan is hoogleraar seksuologie en psycholoog in het AMC in Amsterdam. Ze is wereldwijd bekend door haar baanbrekende onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen.

Martijn van de Griendt legde als fotograaf talloze vrouwenborsten vast. Hij zal iets vertellen over zijn fascinatie voor de borst, als man en als fotograaf.

Actrice, theatermaker en auteur Mira van der Lubbe toerde rond met haar voorstelling 'Maak van je shit een hit', een persoonlijke muzikale en theatrale one-woman-show over hoe te leven als je weet dat je belast ben met een erfelijk borstkanker-gen.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam