Het Franse Seizoen: Christophe Barbier

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel en het Institut français des Pays-Bas

02apr2019 20.00 - 21.30

Evenement

Olivier Barrot zal dit nieuwe seizoen schrijvers van verschillende genres ontmoeten en zo de literaire stand van zaken in Frankrijk belichten die het culturele Frankrijk anno nu weerspiegelen. De lezingen worden samengesteld en gepresenteerd door Olivier Barrot, in samenwerking met het Institut français des Pays-Bas, Athenaeum Boekhandel en SPUI25.

Let op! De voertaal van dit programma is in het Frans. 

Over de spreker

Christophe Barbier, afgestudeerd aan de prestigieuze Ecole Normale Supérieur, heeft altijd een passie gehad voor het woord: in geschrift, verbaal of voor het toneel. Hij was al op jonge leeftijd chef van het weekblad L’Express en schrijver van editorials voor meerdere televisiezenders. Hij kweet zich van deze taak op zijn eigen manier, bezonnen en zonder ontzag. Hij is ook een gepassioneerd liefhebber van theater en leider van een toneelgezelschap, acteur en schrijver voor onder andere de Comédie-Française. Over dit aspect zal het ook gaan wanneer hij in Nederland op bezoek komt en voor gaat dragen uit eigen werk.

------------------------------------------------------------------------------------ 

Au cours de l'année 2019, prenez part à nos rencontres avec des gens de plume, acteurs de l'intense activité culturelle dans la France d'aujourd'hui. Programme conçu et présenté par Olivier Barrot en collaboration avec l’Institut français des Pays-Bas, en partenariat avec la librairie Athenaeum et SPUI25. 

à propos de l'orateur

Du Normalien qu'il fut, Christophe Barbier a conservé le goût de l'expression écrite, orale et dramatique. Jeune patron de l'hebdomadaire L'Express, éditorialiste avisé et irrévérent de plusieurs chaînes de télévision, il est également un fou de théâtre, chef de troupe, acteur, auteur à ses heures, pour la Comédie-Française notamment. On jugera de cet aspect de son talent lors de son passage aux Pays-Bas, où il interprétera quelques passages de ses compositions. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

abc
-

Gepubliceerd door  Spui25