Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

We spreken vaak over feminisme alsof het een eensgezinde stroming is waarin wordt gestreden voor de rechten en vrijheden van vrouwen. Maar de vrijheid van de één is niet die van de ander. Waar feminisme voor staat, lijkt sterk af te hangen van je achtergrond, levenswijze en maatschappelijke positie. 

Detail Summary
Datum 25 maart 2019
Tijd 20:00 - 21:30
Locatie Spui 25

In dit programma onderzoekt onze jongerenredactie SPUI25 in Spe hoe een nieuwe en diverse generatie feministen op eigen manier werkt en strijdt voor haar idealen. Hierbij bespreken wij waarom het juist nu belangrijk is om het feminisme met een intersectionele denkwijze te benaderen en bekijken we hoe deze rijkheid aan benaderingen en stromingen zorgen voor een gevarieerd landschap in Nederland op het gebied van feminisme. Hierin is het geen makkelijke taak om duidelijk af te bakenen wie zichzelf een feminist mag noemen. Bovendien beschouwt niet iedere feminist de ander ook als zodanig. Zo werd het ‘Beyonce Feminism’ niet door iedere feminist met open armen onthaald. Op deze avond zullen we met verscheidene sprekers met name ingaan op de vraag wat feminisme vandaag de dag eigenlijk inhoudt. Jonge sprekers die feminisme in de praktijk brengen komen aan het woord. Is er iets dat deze (en alle) feministen met elkaar verbindt en zo ja, wat? Hoe zien zij het hedendaagse feminisme in de praktijk en de toekomst voor zich?

Over de sprekers

Aju Shrestha  Dichter en mede-oprichter STAR - space to talk about race & ANTI-BODIES

Awura Abena Simpe Oprichter Creative Women Collective

Daryll Ricardo Landbrug Sociaal werker en jongerenwerker

Gina Lafour  Vrijwilliger bij Stem op een Vrouw

Justine van de Beek Journalist, schrijver, socioloog en mede-oprichter Stellingdames

Soula Notos Comedian, actrice, presentatrice, theatermaker en verhalenverteller

Soumaya Bazi  Dichter en feminist

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam