Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Het essay, het meest vrije genre in de literatuur, is de laatste jaren aan enorme veranderingen onderhevig. In dit programma buigen wij ons over de geschiedenis én toekomst van dit bijzondere genre.

Detail Summary
Datum 7 februari 2019
Tijd 20:00 - 21:30
Locatie Spui 25
De wereld in jezelf
De wereld in jezelf

Waar het essay ooit een speelplaats was voor schrijvers om kunst en wereld, mens en maatschappij uit te leggen, is het nu veel meer een plek waar herinneringen worden opgediept en identiteiten worden gecreëerd. Tien jaar na Joost Zwagermans monumentale bloemlezing van de Nederlandse en Vlaamse literatuur in 200 essays, trekken Nina Polak en Joost de Vries het essay de 21ste eeuw in. In De wereld in jezelf hebben zij zestig hedendaagse essays van Nederlandse en Vlaamse auteurs bijeengebracht die laten zien hoe sprankelend en levend het essay vandaag de dag is – en ook hoe persoonlijk en authentiek. Met Nina Polak, Joost de Vries en andere kenners kijken wij deze avond naar dit zowel miskende als geliefde genre.

Over de sprekers

Nina Polak is redacteur bij De Correspondent. Ze schreef de romans We zullen niet te pletter slaan en Gebrek is een groot woord.

Joost de Vries is redacteur bij De Groene Amsterdammer. Hij publiceerde de romans Clausewitz, De republiek, Oude meesters en de essaybundel Vechtmemoires.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam