De kunst van het kijken

In samenwerking met Atlas Contact

10dec2018 20.00 - 21.30

Evenement

In dit programma gaan Peter Delpeut en Wieteke van Zeil met elkaar in gesprek over kijken en kunst. Hoe doe je dat het beste? Hoe ontwikkel je een oog voor detail? En hoe ervaar je de wereld als je niet (meer) kan zien?

Peter Delpeut en Wieteke van Zeil schreven beiden een boek waarin kijken naar kunst centraal staat. In In het zwart van de spiegel beschrijft Delpeut het verhaal van een filmmaker die lijdt aan een raadselachtige oogkwaal waardoor zijn blikveld langzaam vernauwt. Als troost voor het verlies richt hij zich op de geschilderde landschappen die hij nog wel kan zien. In het voetspoor van de zeventiende-eeuwse landschapsschilder Claude Lorrain reist hij door Europa. Wieteke van Zeil schreef in Goed kijken begint met negeren over hoe ons kijken grotendeels onbewust is, waardoor er veel aan ons voorbij gaat. Haar boek is een gids voor iedereen die beter wil kijken. Van Zeil laat zien dat kunst daarbij kan helpen: kunstenaars zien immers vaak wat ons nog ontgaat, en ze tonen andere perspectieven dan die we al kennen.

In dit programma spreken we naar aanleiding van deze twee boeken met de auteurs over hoe we door anders en beter te kijken, steeds meer kunst in de wereld kunnen zien.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

-

Gepubliceerd door  Spui25