Vertrouw mij! Manipulaties van imago

In samenwerking met Amsterdam University Press

23nov2018 20.00 - 21.30

Evenement

Van de retorica van Aristoteles tot de lessen van Oprah, van climategate tot vox pop, van Odysseus tot Baudet. Motorbendes, boerkadragers, tattoobezitters, maar ook politici, kunstenaars, journalisten: We maken ons allemaal zorgen over hoe we door anderen worden gezien. Deskundig? Arrogant? Authentiek? Betrapt? Wie zijn imago goed wil verzorgen kan dat — in tijden van nepnieuws niet alleen met argumenten doen. Wat zijn goede excuses en hoe verleid je je publiek om naar je te luisteren?

Een avond rond de nieuwe essaybundel Vertrouw mij! met essays over ethos (karakter) als overtuigingsmiddel, onder redactie van Jaap de Jong, Olga van Marion en Adriaan Rademaker. Drie auteurs uit de bundel zullen een korte voordracht geven naar aanleiding van het essay in hun boek. Ineke Sluiter spreekt over Hillary Clinton en de schier onmogelijke opdracht om als vrouw een warm én presidentieel ethos te creëren, Saskia Aukema over het ethos dat je uitdraagt met verhullende kleding als niqaabs en toga’s, en Marc van Oostendorp over de ethische problemen van schrijven over de vluchtelingenproblematiek.

Over de sprekers

Ineke Sluiter is hoogleraar Grieks aan de Universiteit Leiden en vicepresident van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Saskia Aukema is fotografe en winnaar van de Zilveren Camera.

Marc van Oostendorp is hoogleraar Nederlands en Academische Communicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij richt zich onder meer op de dialectologie en interlinguïstiek.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie: SPUI25

Gepubliceerd door  Spui25