Een avond over het leven en werk van Frans Kellendonk

In samenwerking met Uitgeverij Querido

27sep2018 20.00 - 21.30

Evenement

27 september a.s. verschijnt de biografie van Jaap Goedegebuure over Frans Kellendonk. Bij SPUI25 vieren we dit met een avondvullend programma over de beroemde schrijver.

Frans Kellendonk (1951-1990) is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie: geroemd om de stilistische kwaliteit van zijn werk, spraakmakend én omstreden vanwege zijn niet zelden controversiële thematiek. In zijn biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemene geldigheid. Voor dit levensverhaal maakte hij gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten. Ze werpen nieuw licht op een briljante stilist en een verbeten karakter.

Over de sprekers

Met medewerking van: Bas Heijne, Xandra Schutte, Ed Spanjaard (piano) en Jaap Goedegebuure. Stephan Sanders presenteert de avond en interviewt. Nina Polak, Arie Storm en A.F.Th. van der Heijden lezen hun favoriete Kellendonk-fragment voor.  

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

-

Gepubliceerd door  Spui25