Voor het vergeten: kunst, liefde en rouw. Peter Verhelst in gesprek met Niña Weijers

22jun2018 17.00 - 18.30

Evenement

Na het verlies van zijn moeder brengt Peter Verhelst in zijn nieuwe roman, ‘Voor het vergeten’, een ode aan de kunst en de liefde. Peter Verhelst wordt geïnterviewd door Niña Weijers.

Totaal onverwacht overlijdt de moeder van Peter Verhelst. Hij is getuige van de rouw van zijn vader en probeert daarbij ook zelf een weg te vinden in een proces vol rauw-realistische, mythische, zintuiglijke, essayistische en poëtische verhalen. Haast krampachtig graaft hij naar herinneringen. Tegelijk opent Verhelst op volstrekt originele wijze nieuwe werelden waarin edelherten, vissen, kunstwerken, witte katten en Japanse tuinen huizen.

Over de sprekers

Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur, die in 1987 debuteerde met de dichtbundel Obsidiaan. Sinds 2006 is Peter Verhelst als regisseur en schrijver verbonden aan het theaterhuis NTGent. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijk-prijs voor zijn roman Tongkat (1999). Zijn werk is in veertien talen vertaald. Peter Verhelst schrijft ook het Poëziegeschenk van 2018 Wat ons had kunnen zijn.

Niña Weijers is schrijver. In 2014 verscheen haar debuutroman De consequenties en won hiermee de Anton Wachterprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Daarnaast is ze columnist en recensent bij De Groene Amsterdammer en redacteur bij De Gids.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25