Seks op z'n Duits

In samenwerking met Amsterdam University Press

17mei2018 20.00 - 21.30

Evenement

Linda Duits schrijft op een tegendraadse manier over seks en relaties in het (Amsterdamse) studentenleven en de wereld daarbuiten. Zijn studenten echt zo losbandig of juist op zoek naar knusse liefde? Moeten we vrezen voor de komst van seksrobots? Kun je op basis van wetenschappelijk onderzoek je seksleven verbeteren? Linda Duits geeft antwoord op deze vragen in haar nieuwe boek 'Seks op z’n Duits', een bundeling van columns die in mei verschijnt bij Amsterdam University Press.

Bij deze feestelijke boekpresentatie vormen drie generaties van sexperts - Linda Duits, Glenn Helberg en Milou Deelen - een panel, en je zult zien: er is geen vraag over romantiek, daten of seks waar zij geen wijze raad op weten. Moet ik bang zijn om te enthousiast over te komen op WhatsApp? Hoe pak ik polyamorie het beste aan? Hoe vinden politieke partijen eigenlijk dat mijn seksleven eruit zou moeten zien? En… does size matter? Geen zorgen, je hoeft je (intieme, erotische, gênante) vragen niet ter plekke te stellen, dat kan van te voren bij het aanmelden. En mocht je Linda’s adviezen, ervaringen en kennis ook na de presentatie willen raadplegen, koop dan meteen haar boek op deze feestelijke avond.

-

Linda Duits

Over de sprekers

Linda Duits is sociaalwetenschapper, gespecialiseerd in populaire cultuur. In april 2017 verscheen haar boek Dolle mythes bij Amsterdam University Press: een frisse factcheck van feminisme toen en nu. Ze is columnist voor studentenblad Folia en publiceert regelmatig in diverse media, waaronder NRC Handelsblad. Als expert op het gebied van jongeren en media, met name als het gaat over gender en seksualiteit, is ze vaak te zien in de pers.

Glenn Helberg is psychiater. Helberg geeft veel workshops en colleges, over onder andere diversiteit, culturele psychiatrie en racisme. Hij is lid van de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens.

Milou Deelen studeerde Europese Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen toen ze vorig jaar een video over haar ervaring met slutshaming bij Groningse studentenvereniging Vindicat online zette die veel stof deed opwaaien.

Bob van Toor (moderator) is cultuurhistoricus en journalist. Recentelijk verscheen zijn boek Oma weet inderdaad raad.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25