Proost op de wetenschap: Luisteren in zwart-wit: ras-etniciteit en muzieksmaak

18mei2018 17.00 - 18.00

Evenement

Muziek brengt mensen samen, zo luidt het credo. Wanneer we naar rockconcerten gaan zien we echter een overwegend wit (en vaak ook mannelijk) publiek, terwijl hip-hopconcerten doorgaans een veel meer divers publiek aantrekken. Onze smaak is niet – zoals ons uiterlijk – aangeboren, dus wat gebeurt er precies waardoor muzieksmaak lijkt samen te hangen met ras en etniciteit?

Tijdens deze Proost op de wetenschap zal Julian Schaap over zijn onderzoek naar de relatie tussen muzieksmaak en ongelijkheid op basis van gender en ras-ethniciteit vertellen. 

-

Julian Schaap, foto: Tim Leguijt

Over de spreker

Julian Schaap is als cultuursocioloog werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij (promotie)onderzoek doet naar sociale ongelijkheid op basis van smaakvoorkeuren en culturele levensstijlen.

Proost op de wetenschap

De SPUI25-programmareeks ‘Proost op de wetenschap’ geeft promovendi en onlangs gepromoveerde onderzoekers een platform om hun onderzoek te presenteren aan een breed publiek. Jonge wetenschappers vertellen bij SPUI25 over zijn of haar recente onderzoek.

De lezingen beginnen om 17:00 uur en duren ongeveer een half uur, waarna nog uitgebreid de tijd is om vragen te stellen. Ter afsluiting verzorgt SPUI25 een kleine borrel waarmee we proosten op de onderzoeker van de week, de wetenschap en de start van het weekend.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25