Practivisme. Vind de rebel in jezelf!

24apr2018 20.00 - 21.30

Evenement

50 jaar na de opstanden van 1968 verschijnt Eva Rovers’ ‘Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen’: tégen machteloosheid en vóór mensen die de wereld een stukje beter willen maken. Reden voor een bijeenkomst vol hoop en handvaten voor alle soorten rebellen. Met Eva Rovers, Maarten Doorman, Anoek Nuyens en Benjamin Fro.

In Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen bindt Rovers de strijd aan met de verlammende machteloosheid die iedereen wel eens ervaart. We leven in een tijd waarin we slechts een tweet verwijderd lijken van een kernoorlog, waarin social media meer afstand dan begrip kweken, politici meer naar bedrijven luisteren dan naar burgers, in een wereld die bedreigd wordt door vervuiling en overbevolking. Hoe kunnen we als individu het hoofd bieden aan grote problemen als deze? Wat kunnen we daarover leren van filosofen, opstandige bejaarden en smartphonedemonstranten? Rovers geeft met Practivisme tips aan iedereen die de wereld wil veranderen, maar niet precies weet hoe.

24 april is ook Fashion Revolution Day. In dat kader zullen leerlingen van het Amsterdam Fashion Institute werken tentoonstellen in de zaal. 

-

Eva Rovers

Over de sprekers

Eva Rovers schreef eerder de veelgeprezen biografie BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch en de biografie van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller De eeuwigheid verzameld. Vorig jaar publiceerde zij Ik kom in opstand, dus wij zijn, een vlammend betoog over opstand in digitale tijden. Daarop volgt nu Practivisme.

Maarten Doorman doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit van Maastricht en is bijzonder hoogleraar Historische Cultuur van Duitsland vanwege het Duitsland Instituut aan de Vrije Universiteit.

Anoek Nuyens is theatermaker en schrijver. Ze is verbonden aan Frascati Theater, waar in 2015 haar soloperformance Hulp in première ging die nog steeds toert door binnen- en buitenland. Ze is verbonden als adviseur bij de Raad voor Cultuur, en recent begon haar nieuwe voorstelling Tenzij je een beter plan hebt. In samenwerking met journalisten, activisten, filosofen, juristen en een mediastrateeg gaat Nuyens op zoek naar een manier om een wereld te verbeelden waar de mens niet de maat der dingen is.

Benjamin Fro is een spoken word artist en zal een nummer ten gehore brengen.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25