De evolutie van een kind. Hoe elke ontwikkelingsfase een functie heeft

In samenwerking met Uitgeverij Nieuwezijds

26apr2018 17.00 - 18.30

Evenement

Waarom is het soms zo moeilijk om zwanger te worden? Waarom huilen baby’s vaak en hebben peuters driftbuien? Waar komen sekseverschillen vandaan? Wie gaat vroeg en heftig puberen, en wie niet? Worden onze kinderen steeds minder snel onafhankelijk van hun ouders? Annemie Ploeger geeft antwoord.

Aan de hand van veelgestelde vragen schetst Annemie Ploeger de eigenaardigheden en het nut van de ontwikkelingsfases van het kind, van de bevruchting tot aan de volwassenheid in haar boek De evolutie van een kind. Dit is het eerste Nederlandstalige boek met een evolutionair perspectief op de ontwikkeling van het kind. Het laat ons op een andere manier naar het opgroeien en de opvoeding van kinderen kijken.

Tijdens het programma zal Annemie Ploeger een aantal van deze vragen beantwoorden, spreken Mariska Kret en Mark van Vugt over het thema van het boek, en is er mogelijkheid voor vragen uit de zaal.

Over de sprekers

Annemie Ploeger is als evolutionair-ontwikkelingspsycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een gezin met twee kinderen in de puberleeftijd.

Mariska Kret is universitair docent evolutionaire cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden.

Mark van Vugt is hoogleraar evolutionaire en sociale psychologie aan de VU.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25