Thomas Erdbrink en Marietje Schaake in gesprek over Europa en Iran

In samenwerking met ALDE Europe

22mrt2018 20.00 - 21.30

Evenement

Sinds eind vorig jaar horen we steeds vaker over protesten in Iran. Duizenden mensen gingen de straat op, uit frustratie met de economische situatie, corruptie en het gebrek aan vrijheid. Wat is er aan de hand, welke veranderingen zijn op komst, en hoe kunnen we de Iraanse maatschappij en politiek beter begrijpen? Wat is de rol én wat zijn de mogelijkheden van de EU in dezen? En wat voor invloed heeft de opstelling van de Amerikaanse president Trump?

Thomas Erdbrink woont als correspondent al jaren in Iran, en kent de Iraanse maatschappij en politiek door en door. Hij zal met Europarlementariër Marietje Schaake in gesprek gaan over Iran, en in het bijzonder de rol van de Europese Unie. 

Over de sprekers

Thomas Erdbrink is journalist en sinds 2002 werkt hij als een van de weinige westerse journalisten in Teheran, Iran. Hij schrijft momenteel voor The New York Times en De Volkskrant,   en werd bekend met het tv-programma ‘Onze man in Teheran’. In 2016 was hij presentator van ‘Zomergasten’.

Marietje Schaake is Europarlementariër namens D66. Zo heeft ze zitting in de commissie buitenlandse zaken, en de subcommissie mensenrechten. Schaake maakt onderdeel uit van de parlementaire delegatie voor relaties met Iran en heeft het land vaak bezocht.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25